Μπαλλής Χημικά: Προς απορρόφηση της Lamda Detergent

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2005 11:52
UPD:11:55

Την πρόθεσή της για συγχώνευση με απορρόφηση της Lamda Detergent ανακοίνωσε σήμερα η Μπαλλής Χημικά ΑΕΒΕ. Η Lamda Detergent είναι θυγατρική κατά 84,62% της Νεοχημική Λ.Β. Λαυρεντιάδης ΑΒΕΕ.

Ως ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού της απορροφώμενης εταιρείας ορίστηκε η 30ή/11/2005.

Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής των μετοχών της απορροφώσας και της απορροφώμενης εταιρείας θα προσδιορισθεί μετά από αποτίμηση ανεξάρτητου πιστωτικού ιδρύματος ή Ε.Π.Ε.Υ. ή ελεγκτικού οίκου.

Η συγχώνευση τελεί υπό την αίρεση των κατά το νόμο οριζομένων αδειών και εγκρίσεων των γενικών συνελεύσεων των δύο εταιρειών και των αρμοδίων αρχών και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα περίπου έξι μηνών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγχώνευση των δύο εταιριών δημιουργεί σημαντικές συνέργειες για την παραγωγική δραστηριότητα των εν λόγω εταιριών. Συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης της παραγωγικής δραστηριότητας στον τομέα των επαγγελματικών χημικών και απορρυπαντικών, όπου η εταιρεία ΜΠΑΛΛΗΣ διαθέτει ισχυρή τεχνογνωσία.

Οι βασικοί μέτοχοι της Mπαλλής κ.κ. Κω/νος Μπαλλής και Αικατερίνη Παπαδοπούλου κάτοχοι 3.203.892 και 2.400.660 μετοχών αντίστοιχα (επί συνολικού αριθμού 8.021.760 μετοχών της εταιρείας) θα μεταβιβάσουν στην ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ το σύνολο των μετοχών τους με τιμή 0,90 Ευρώ ανά μετοχή.

Ο Κων/νος Μπαλλής θα αγοράσει 218.000 μετοχές (επί συνολικού αριθμού 11.000.000 μετοχών της εταιρίας) της ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ με πωλητή μέτοχο τη ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ με τιμή 7,57 Ευρώ ανά μετοχή.

Η Αικατερίνη Παπαδοπούλου θα αγοράσει 218.000 μετοχές (επί συνολικού αριθμού 11.000.000 μετοχών της εταιρίας) της ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ με πωλητή μέτοχο τη ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ με τιμή 7,57 Ευρώ ανά μετοχή.

Οι εταιρείες ΜΠΑΛΛΗΣ και ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ έχουν αναλάβει εγγράφως την υποχρέωση να προχωρήσουν σε συγχώνευση των δύο εταιρειών με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Ο κ. Κων/νος Μπαλλής θα έχει εφεξής τη θέση του Γενικού Διευθυντή του εργοστασίου Θεσσαλονίκης και η κ. Αικατερίνη Μπαλλή θα αναλάβει βοηθός Γενικού Διευθυντή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα