Χ. Γεωργιάδης: Κοντά στο 1,5% η ανάπτυξη στην Κύπρο

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 11:34
UPD:11:36
REUTERS/YIANNIS KOURTOGLOU

Μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ, ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ (φωτ. αρχείου) ανέφερε πως αναμένεται «πολύ πιο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης από το 0,5% που εκτιμούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Ρυθμό ανάπτυξης κοντά στον μέσο όρο της Ευρωζώνης αναμένεται να καταγράψει η Κύπρος το 2015, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.

Μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ, ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως αναμένεται «πολύ πιο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης από το 0,5% που εκτιμούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να είναι κοντά στο 1,5%, κάτι που θα φανεί και στην επόμενη αξιολόγηση, είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε επίσης ότι «τα προβλήματα της Ελλάδας δεν επηρέασαν την Κύπρο» και πως υπάρχουν βασικοί ζωτικοί τομείς που καταγράφουν θετικές επιδόσεις, όπως ο τουρισμός, οι υπηρεσίες και η ναυτιλία. Η συνολική αποτύπωση της πραγματικής οικονομίας δείχνει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο και θα έχουμε ρυθμό ανάπτυξης κοντά στον μέσο όρο της Ευρωζώνης, τόνισε.

Ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ επεσήμανε, εξάλλου, ότι η χώρα του διανύει τους τελευταίους μήνες του μνημονιακού προγράμματος, χωρίς, όπως είπε, «να έχει σημασία, εάν θα εξέλθουμε από αυτό, τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα