Χ. Γεωργιάδης: Η έξοδος στις αγορές ίσως αποκαταστήσει οριστικά την εμπιστοσύνη

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 14:39
UPD:14:40
REUTERS/YIANNIS KOURTOGLOU

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης (φωτ. αρχείου).

Η τρίτη έξοδος της Κύπρου στις αγορές από την έναρξη της κρίσης θα σηματοδοτήσει ίσως την οριστική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς τη χώρα, εκτίμησε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

«...Είναι στους σχεδιασμούς μας νέα πράξη δανεισμού από τις διεθνείς αγορές το επόμενο διάστημα, σε χρόνο που θα καθοριστεί και αυτό θα σηματοδοτήσει ίσως την οριστική αποκατάσταση της εμπιστοσύνη προς την Κύπρο και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης με ασφάλεια και με το σωστό τρόπο του κυπριακού μνημονιακού προγράμματος στις αρχές του 2016», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του, μετά από συνάντηση που είχε με τον βουλευτή και υποψήφιο για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι για να μπορέσει η οικονομία της Κύπρου να απαλλαγεί από το πρόγραμμα στήριξης και από τα δεκανίκια των δανειστών χρειάζεται η αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας και αυτό με τη σειρά του απαιτεί κινήσεις που να εμπνέουν εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η Κύπρος, μέσα από τη δύσκολη προσπάθεια των τελευταίων δυόμισι χρόνων, έχει πετύχει αυτό τον στόχο.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα