Ryanair: Κέρδη ρεκόρ το τρίμηνο μετά την αύξηση των εισιτηρίων

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2005 08:39

ΚΕΡΔΗ ρεκόρ, εμφάνισε το τρίμηνο, η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού μεταφορικού κόστους, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, στον κόσμο, Ryanair Holdings Plc, μετά την αύξηση των εισιτηρίων, σε συνδυασμό με τη μεταφορά περισσοτέρων επιβατών.

Τα καθαρά κέρδη, το τρίμηνο έως και τον Σεπτέμβριο, αυξήθηκαν 17%, φθάνοντας στα 172,5 εκατ. ευρώ (203 εκατ. δολ.) έναντι 148,1 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο. Το δεύτερο τρίμηνο, οι πωλήσεις της Ryanair, αυξήθηκαν 32%, στα 541,5 εκατ. ευρώ, από 410,7 εκατ. ευρώ. Κατά μέσον όρο, το πρώτο εξάμηνο, οι τιμές των εισιτηρίων αυξήθηκαν 3%.

Ο επικεφαλής της, Michael O'Leary προσέθεσε αεροπλάνα και προορισμούς για να μεταφέρει 3,26 εκατ. επιβάτες τον Αύγουστο, έναντι 2,57 εκατ. επιβατών που μετέφερε η British Airways Plc, αυτόν τον μήνα. Ο O'Leary κατάφερε να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα το κόστος. Η British Airways και οι άλλες αεροπορικές εταιρείες, επέβαλαν προσαυξήσεις στα εισιτήρια, προκειμένου να αντισταθμίσουν το κόστος από τις τιμές των καυσίμων σε επίπεδα ρεκόρ, κάτι που έκανε φυσικά και ο O'Leary.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα