ΟΔΔΗΧ: Επανέκδοση πενταετούς ομολόγου

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2005 09:11

ΣΕ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ του πενταετούς ομολόγου με σταθερό επιτόκιο 3,10% και λήξη 20 Απριλίου 2010 για ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ προχωρά αύριο, Τρίτη, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών υπάρχει τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας όσο και κατά το χρονικό διάστημα των 2 εργάσιμων ημερών μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ. της δεύτερης εργάσιμης ημέρας

Ως ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί η Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2005, ενώ οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στη μέση σταθμική τιμή της δημοπρασίας μέχρι συνολικού ποσού ύψους 20% επί του δημοπρατούμενου ποσού για καθεμία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Οι τόκοι των ομολόγων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/ACT. Για τα ομόλογα που θα δημοπρατηθούν δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

Οπως και σε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις, έτσι και τώρα το ελληνικό Δημόσιο παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης ομολόγων με αφορολόγητη απόδοση, με την προϋπόθεση ότι οι τίτλοι θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη του και θα αποκτηθούν, είτε μέσω εγγραφής είτε πέντε μέρες μετά την ημερομηνία διακανονισμού σε τιμές που ορίζουν οι τράπεζες ή οι χρηματιστηριακές εταιρείες.

Στην προηγούμενη έκδοση του ιδίου ομολόγου, στις 5 Ιουλίου, συνολικού ύψους 1,4 δισ., το ελληνικό Δημόσιο είχε συγκεντρώσει συνολικά 1,68 δισ., ενώ το μέσο σταθμικό επιτόκιο των προσφορών είχε διαμορφωθεί στο 2,71% και μέση σταθμική τιμή του τίτλου στα 101,723.

Με την επανέκδοση του 5ετούς ομολόγου λήξης 20 Απριλίου του 2010, ο συνολικός δανεισμός του Δημοσίου για φέτος φτάνει τα 38 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα