Ιαπωνία: 10% χαμηλότερες οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2005 07:45

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία τον Σεπτέμβριο, από τα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών τον Αύγουστο. Οι παραγγελίες αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου και για το μεγαλύτερο τριμηνιαίο διάστημα από το 2000.

Οι ιδιωτικές παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού, εξαιρουμένης της ναυτιλίας και των εταιρειών κοινής ωφελείας, υποχώρησαν – εποχιακώς προσαρμοσμένες – 10%, στα 985,9 δισ. γιέν (8,4 δισ. δολ.), σύμφωνα με σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση.

Οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της κλωστοϋφαντουργίας, Teijin Ltd., δαπανούν περισσότερα κέρδη σε εξοπλισμό για να επεκτείνουν τα εργοστάσιά τους, καθώς η ζήτηση αυξάνεται στο εσωτερικό και το εξωτερικό και ενδέχεται να συνεχίσουν να κάνουν δαπάνες σε εξοπλισμό και το τέταρτο τρίμηνο, βοηθώντας τη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο, να ολοκληρώσει το τρίτο έτος ανάπτυξης, τη μεγαλύτερη χρονικά από το 1997.

Τον Αύγουστο, οι παραγγελίες εκτινάχθηκαν 8,2%, φθάνοντας στο 1,1 τρισ. γιέν και περισσότερο από τον Οκτώβριο του 2000, καθώς ευνοήθηκαν από τη ζήτηση εταιρειών ηλεκτρονικών και μηχανολογικού εξοπλισμού όπως και εταιρειών τηλεπικοινωνιών.

Τον Σεπτέμβριο οι παραγγελίες από τις βιομηχανίες μειώθηκαν 6,4%, ενώ των μη βιομηχανικών εταιρειών, υποχώρησαν 12,8%, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα