General Motors: Αναθεώρησε τα αποτελέσματα του β' τριμήνου

Θα αναθεωρήσει και τα κέρδη του 2001
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2005 07:33

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ τις ζημίες το δεύτερο τρίμηνο του 2005, σε 1,07 δισ. δολ., η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, General Motors Corp., περίπου στο τετραπλάσιο του ποσού που ανακοίνωσε αρχικά, ενώ είπε ότι θα αναθεωρήσει και τα κέρδη του 2001, εξ αιτίας εσφαλμένων πιστώσεων από τους προμηθευτές.

Το δεύτερο τρίμηνο η αλλαγή αυξήθηκε από την GM για την υπερτίμηση της αξίας του μεριδίου της 20,1% στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Fuji Heavy Industries Ltd. κατά 57%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας προς την αρμόδια επιτροπή του Χρηματιστηρίου των ΗΠΑ. Σε άλλη ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα κέρδη του 2001 υπερεκτιμήθηκαν έως και 400 εκατ. δολάρια.

Οι μετοχές της GM, που εμφάνισε ζημίες για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο και έχει να εμφανίσει κέρδη εδώ και 13 χρόνια, υποχώρησαν σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα 13 ετών.

Νωρίτερα, είχε ανακοινώσει ότι τα κέρδη της το 2001 ανήλθαν σε 601 εκατ. δολάρια. Η αναθεώρηση για αυτό το χρονικό διάστημα θα επηρεάσει τα αποτελέσματα του 2005, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι πιστώσεις του 2001 ήταν για καταθέσεις της GM και θα τις ελάμβανε από τους προμηθευτές της, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Toni Simonetti, σε συνέντευξη που παραχώρησε. Υπολογίστηκαν στο 2001, ενώ θα έπρεπε να είχαν ενσωματωθεί σε μεταγενέστερα χρόνια, είπε ο ίδιος.

Η εκπρόσωπος της GM, Gina Proia, είπε, ότι οι πιστώσεις προήλθαν από «μερίδα προμηθευτών μας», χωρίς όμως να τους κατονομάσει.

Η Delphi, πρώην τμήμα της GM, κατέθεσε αίτηση για προστασία χρεοκοπίας τον περασμένο μήνα, έξι χρόνια από τότε που διαχωρίστηκε από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι μετοχές της GM υποχωρούσαν 1,23 δολ., ποσοστό 4,8%, φθάνοντας στα 24,63 δολ. στο New York Stock Exchange (NYSE). Οι μετοχές, που έχουν το 39% της αξίας τους φέτος, βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1992.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα