Αρνήθηκε ο Αλ. Τσίπρας συνάντηση με τον Β. Μεϊμαράκη στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015 12:23
UPD:15:46
INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ

Ο Πρωθυπουργός (φωτ. αρχείου) εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αρνήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος του είχε τηλεφωνήσει για να ζητήσει συνάντηση προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο κ. Μεϊμαράκης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. 

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η τρίτη και τελευταία μέρα που, βάσει Συντάγματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

Όταν την καταθέσει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να την παραδώσει στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα που συγκρότησε με άλλους 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανεξαρτητοποιήθηκαν ειναι η τρίτη δύναμη σε αριθμό εδρών στη Βουλή.

Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η τρίτη διερευνητική εντολή της ανήκει «σύμφωνα με το Σύνταγμα και πρωτίστως με βάση την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, που εξέλεξε την Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα και την αναγνωρίζει ως την μόνη δύναμη που αντιστέκεται στα μνημόνια, τη λαθρομετανάστευση και τις ξένες δυνάμεις που επιβουλεύονται την Πατρίδα μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα