Μαδρίτη - Σε ισλαμιστικές οργανώσεις παραπέμπει το είδος των εκρηκτικών

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2004 18:36

Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ χρησιμοποιεί συνήθως πυροκροτητές από αλουμίνιο και όχι χάλκινους, όπως ήταν αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν στις χθεσινές βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη, μετέδωσε σήμερα ο ισπανικός ραδιοσταθμός Cadena Ser, επικαλούμενος πηγές ασφαλείας.

Σύμφωνα με αυτές, τα παγιδευμένα με εκρηκτικά σακκίδια πλάτης, που ανατινάχθηκαν χθες στη Μαδρίτη, πυροδοτήθηκαν μέσω κινητών τηλεφώνων, των οποίων η λειτουργία αφύπνισης είχε ρυθμιστεί για τις 07:39 π.μ.

Το σύστημα πυροδότησης που βρέθηκε από την αστυνομία σε ένα σακκίδιο πλάτης με εκρηκτικά, το οποίο δεν είχε εκραγεί, περιείχε έναν χάλκινο πυροκροτητή, ενώ αυτοί που χρησιμοποιεί συνήθως η ΕΤΑ είναι φτιαγμένοι από αλουμίνιο, πρόσθεσε ο ραδιοσταθμός.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορούσε ακόμη να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.

Σύμφωνα με τον ίδιο ραδιοσταθμό, πηγή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δήλωσε επίσης πως το εκρηκτικό που χρησιμοποιήθηκε στις χθεσινές επιθέσεις «δεν ήταν ένα συνηθισμένο εκρηκτικό της ΕΤΑ», αλλά ένα εκρηκτικό που χρησιμοποιεί μια «άλλη τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με τον ισλαμικό εξτρεμισμό».

Πηγές: ΑΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα