ΠΓΔΜ: Αντίμετρα στην περίπτωση ελληνικού βέτο;

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008 10:17

Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει υποθετικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που αναφέρεται στο βέτο της Ελλάδας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Ivica Bocevski, αναφερόμενος σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Sitel TV, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση έχει εγκρίνει 12 κατευθύνσεις μέτρων στην περίπτωση που η Ελλάδα προβάλει βέτο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το σταθμό Sitel TV, στην περίπτωση που η Ελλάδα προβάλει βέτο, η ΠΓΔΜ θα καταγγείλει επίσημα τη διμερή συμφωνία με την Ελλάδα διακόπτοντας τις σχετικές διαπραγματεύσεις για την ονομασία, ενώ θα αποστείλει επίσημο αίτημα στον ΟΗΕ για την αναγνώρισή της με τη συνταγματική της ονομασία. Επίσης, θα διοργανώσει δημοψήφισμα για τη διατήρηση της ονομασίας προκειμένου να αποτρέψει τρέχουσες ή μελλοντικές προσπάθειες των πολιτικών σχηματισμών για την αλλαγή της ονομασίας, ενώ θα ξεκινήσει και διαδικασίες για την επαναφορά της προηγούμενης σημαίας της χώρας. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το σταθμό Sitel TV, θα ξεκινήσει διαδικασίες για την αποκατάσταση των συνταγματικών τροποποιήσεων του 2002 καθώς και τις νομικές διαδικασίες που αναφέρονται στην επαναπροώθηση του ζητήματος της «μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα».

Τέλος, οδικοί άξονες, δρόμοι, κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, πλατείες κ.α. θα λάβουν ονομασίες αρχαίων Μακεδόνων, το τμήμα Tabanovce-Bogorodica του πανευρωπαϊκού άξονα 10 θα λάβει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ το νέο αεροδρόμιο στο Stip θα ονομαστεί Φίλιππος Β’.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα