Κροατία: Ο πρόεδρος Στιέπαν Μέσιτς για την είσοδο στην Ε.Ε.

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008 10:30
A- A A+

Το 2009 θα μπορούσε να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση η Κροατία, εάν ο πρωθυπουργός κατορθώσει να επιταχύνει τις διαδικασίες υλοποίησης των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας, Στιέπαν Μέσιτς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κροατικό ραδιόφωνο, ο κ. Μέσιτς εκτίμησε πως η χώρα του δεν θα ενταχθεί στην «ευρωπαϊκή οικογένεια» μαζί με τη Σερβία, αλλά νωρίτερα. «Φοβάμαι το σενάριο βάσει του οποίου η Κροατία θα ενταχθεί στην Ε.Ε. μαζί με τη Σερβία, καθώς είμαστε πολύ πιο μπροστά από τους άλλους για να μας προσπεράσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του γνωστού ιστορικού, Σλάβκο Γκόλντσαϊν, για έναν μεγάλο συνασπισμό μεταξύ της κυβερνώσας Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης (HDZ) και του ισχυρότερου αντιπάλου της, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP), προκειμένου να επιταχυνθεί η ενταξιακή πορεία της χώρας, είπε πως αυτό είχε συζητηθεί πριν από τις εκλογές και πρόσθεσε πως τώρα που το HDZ έχει σχηματίσει συνασπισμό με άλλα κόμματα, θα ήταν πολύ δύσκολο στο συνασπισμό αυτό να μετάσχει και το SDP.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή