Δ.Αβραμόπουλος : Τα νοσοκομεία της Ελλάδος αλλάζουν όψη

«Η ΝΔ για πρώτη φορά έχει τόσο υψηλό δείκτη συνοχής και ενότητας»
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2007 18:57

Tην ανακαινισμένη παιδιατρική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου καθώς και τη νέα καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ το απόγευμα θα παραστεί σε ειδική εκδήλωση για την παραλαβή δύο νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

«Στο ΑΧΕΠΑ βλέπουμε, κάτι που συντελείται και που εκφράζει αυτό, που επιχειρούμε σε όλη τη χώρα. Τα νοσοκομεία της Ελλάδος αλλάζουν όψη. Το ΑΧΕΠΑ πριν από ένα χρόνο, όταν το είχα πρωτοεπισκεφτεί, ήταν στα όριά του. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπω, ότι με τις οδηγίες που δόθηκαν και χάρις στις άοκνες προσπάθειες όλων, το νοσοκομείο αυτό ξαναγίνεται ένα από τα πρότυπα. Πριν από λίγο, άνοιξε τις πόρτες της και επίσημα η Καρδιολογική Κλινική. Και έπεται συνέχεια», δήλωσε ο υπουργός επισκεπτόμενος τη νέα καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Αναφερόμενος στις ανάγκες των νοσοκομείων σε προσωπικό, ο κ. Αβραμόπουλος παρατήρησε: «Δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες δεν δόθηκε η προσοχή που θα έπρεπε σε θέματα προσωπικού. Έπεσε αυτό το βάρος ευθύνης σε εμάς, να ανακουφιστεί το λειτουργικό κομμάτι, που αφορά στο προσωπικό... Μεγάλος αριθμός νοσηλευτών ήδη βρίσκεται καθ’οδόν προς τα νοσοκομεία της χώρας. Ήδη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που βρισκόμαστε, 35 νοσηλευτές ανέλαβαν υπηρεσία. Το ίδιο συμβαίνει και με το Ιπποκράτειο και με τα άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης».

Ερωτηθείς για το βαθμό αλληλεγγύης εντός της κυβέρνησης, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως η κυβέρνηση διακρίνεται όλα αυτά τα χρόνια για την συνοχή, για τους δεσμούς αλληλεγγύης, για την ομαδικότητα και την συλλογικότητά της. «Δεν υπάρχει χώρος για μοναχικές διαδρομές, όταν γίνεται συλλογική προσπάθεια και όλοι οφείλουμε, να συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στη δουλειά του άλλου. Εξάλλου, η κυβέρνηση είναι συλλογικό σχήμα. Συλλογικά δουλεύουμε, συλλογικά συσκεπτόμαστε, συλλογικά αποφασίζουμε, συλλογικά δρούμε. Όλα δείχνουν, ότι θα κινηθούμε και στο μέλλον μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης και με σφυρηλατημένη την ενότητά μας».

«Η παράταξή μας», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, «ίσως για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της είχε και έχει τόσο υψηλό δείκτη συνοχής και ενότητας. Αλλού ψάξτε να βρείτε τις διαφορές και τα προβλήματα, αλλά αυτό δεν είναι δική μας δουλειά».

Τέλος ερωτηθείς για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι αυτές θα γίνουν στην ώρα τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα