Επιστροφή ΔΑΚΕ στο προεδρείο της ΓΣΕΕ

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2007 18:47
A- A A+

Στο προεδρειό της ΓΣΕΕ επέστρεψε η ΔΑΚΕ, παράταξη που πρόσκεται στο κυβερνών κόμμα. Η ΓΣΕΕ, με ανακοίνωσή της μετά τη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, τονίζει ότι επιβεβαιώθηκε η θέληση όλων των τάσεων και παρατάξεων για ενωτική δράση και λειτουργία μέσα από σταθερούς και συμφωνημένους κανόνες, ώστε να μεγιστοποιείται η αποτελεσματικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος. Από τώρα και στο εξής, συνεχίζει η ανακοίνωση, για τα όποια οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα προκύπτουν, θα καταβάλλεται από όλους η μέγιστη δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπισθούν συλλογικά και ενωτικά, ώστε να υπηρετούνται με τον πιο αυθεντικό τρόπο τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Ο γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Κώστας Πουπάκης τόνισε ότι η συμμετοχή της παράταξής του στο προεδρείο δεν προκύπτει από συμβιβασμό, αλλά είναι δικαίωμα που έδωσαν οι εργαζόμενοι. Ο κ. Πουπάκης χαρακτήρισε ως πολιτικά προβλήματα τα ζητήματα λειτουργίας και αυτονόμησης, προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί αλλαζονικές συμπεριφορές στο μέλλον, αλλά δέχθηκε σαν ειλικρινή την πρωτοβουλία του προέδρου της ΓΣΕΕ να ξεπεραστούν τα προβλήματα, σημειώνοντας όμως ότι «ίσως πρόκειται για την τελευταία προσπάθεια να είμαστε όλοι μαζί». Η ειλικρίνεια όλης της προσπάθειας θα αποδειχθεί στις κινητοποιήσεις για τη ΔΕΘ, προειδοποίησε.

Κατά τα άλλα, η ολομέλεια της διοίκησης αποφάσισε περιφερειακές συνδικαλιστικές συσκέψεις για τη διαμόρφωση του πλαισίου διεκδικήσεων της νέας εθνικής σύμβασης, πανεργατικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ και πανηγυρικό εορτασμό των 90 χρόνων της ΓΣΕΕ (1918-2008) με κεντρικό αίτημα τη μαζικοποίηση των συνδικάτων και της ΓΣΕΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή