Ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκόπησης & Ερευνας Αγοράς στο πλευρό της AGB Nielsen

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 19:28

Ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκόπησης & Ερευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την ποινική δίωξη της εταιρείας-μέλους του Συλλόγου AGB Nielsen Media Research με αντικείμενο την μέτρηση Τηλεθέασης με την μέθοδο people meters».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η μέτρηση τηλεθέασης είναι μία "τυποποιημένη" διαδικασία που διεξάγεται με πανομοιότυπο τρόπο σε όλες τις χώρες από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Η διεθνής πρακτική για τον έλεγχο των μετρήσεων αυτών είναι η δημιουργία επιτροπών από τα ενδιαφερόμενα μέρη (τηλεοπτικούς σταθμούς, διαφημιζόμενους, διαφημιστικές εταιρείες, εταιρείες έρευνας αγοράς), που αναθέτουν σε εμπειρογνώμονες την διεξαγωγή ελέγχου.

Αντίστοιχη επιτροπή είναι η Επιτροπή Ελέγχου Ερευνας Τηλεθέασης (ΕΕΕΤ), που λειτουργεί από το 1992 στην Ελλάδα και ελέγχει συστηματικά την μέτρηση τηλεθέασης.

Ο ΣΕΔΕΑ συμπαρίσταται στο μέλος του AGB Nielsen Media Research, εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη και θέτει στην διάθεσή της τις υπηρεσίες του ώστε να αποφευχθεί η άνευ τεκμηριωμένων στοιχείων ποινικοποίηση της ερευνητικής διαδικασίας και της στατιστικής».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα