Λ.Σ.: Πανελλαδική κινητοποίηση και πορεία στις 23/11

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2005 16:34

Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρούν οι ενώσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αναστάσιος Μαυρόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, τα μέλη των ενώσεων θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στο κεντρικό λιμεναρχείο του Πειραιά και θα πραγματοποιήσουν πορεία που θα καταλήξει στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Οι συνδικαλιστές διαμαρτύρονται για το νέο σύστημα μεταθέσεων στο Λιμενικό Σώμα το οποίο ρυθμίζεται από το νέο Προεδρικό Διάταγμα που όπως υποστηρίζουν, προωθήθηκε εν κρυπτώ και «νομιμοποιεί πλέον τον κομματισμό στο Λιμενικό Σώμα», ενώ «διαιρεί το προσωπικό σε ευνοούμενους και μη».

Ακόμη, εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους γιατί δεν έχουν γίνει προσλήψεις, ενώ όπως επισημαίνουν, «το προσωπικό το 2006 θα έπρεπε να αριθμεί 10.156 στελέχη -σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.3079/2002- ενώ τώρα υπηρετούν 7.500».

Επίσης, καταγγέλλουν ότι «μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες απαξιώθηκε ο στόλος του Λιμενικού Σώματος και τα επιχειρησιακά μέσα και μονάδες, με κορύφωση το καλοκαίρι του 2005, όπου επί συνόλου 250 περιπολικών σκαφών τα 107 ήταν σε ακινησία λόγω βλαβών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα