Τραπεζική ώθηση λαμβάνει το Χ.Α.

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 14:02
UPD:14:05
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Διευρύνονται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, με την αγορά να εμφανίζεται ελαφρώς πιο «ζωηρή» σε σχέση με τη χθεσινή συναλλακτική άπνοια, παρά το γεγονός ότι εστιάζεται για ακόμη μία μέρα στον τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα, στις 14:02, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,10% στις 639,91 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 12,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 2,28% στις 187,19 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 6,93% στις 219,52 μονάδες.

Η αγορά εστιάζεται και σήμερα στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος απορροφά πάνω από το 90% του όγκου συναλλαγών. Μάλιστα, βλέπει με πιο θετικές προσδοκίες την πορεία του κλάδου, μετά και την ανακοίνωση ότι μειώθηκε περαιτέρω το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA), καθώς εξομαλύνεται η κατάσταση στο μέτωπο των καταθέσεων.

Θετικά επιδρά, επίσης, και το δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδεχομένως να εξετάσει σήμερα την αποκατάσταση της δυνατότητας χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών απευθείας από την ίδια, κάνοντας αποδεκτά ως ενέχυρα τα ομόλογά τους που έχουν εκδοθεί ή είναι εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο.

Στο ταμπλό, άλμα 12,22% καταγράφει η μετοχή της Alpha Bank, η οποία από χτες κερδίζει πάνω από 20%. Ακολουθεί η Τέρνα Ενεργειακή, η οποία είναι στο +7%, ενώ άνω του 6% είναι τα κέρδη σε Εθνική, Βιοχαλκο και Πειραιώς. Κέρδη 4,69% καταγράφει η Ελλάκτωρ και 4,25% η ΔΕΗ.

Ισχυρά κέρδη 3,57% καταγράφει ο ΟΠΑΠ, τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι στο +3,45%, ενώ άνω του 2% είναι τα κέρδη σε ΕΧΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Aegean, Λαμδα, ΟΛΠ και Folli Follie. Άνω του 1% είναι τα κέρδη της Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Jumbo.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα