Στήριξη σε εξαγωγικές επιχειρήσεις προσφέρει η Attica Bank

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 16:46
UPD:16:47

Την ενίσχυση και χρηματοδότηση της υλοποίησης της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων και, κυρίως, των μικρομεσαίων, ανακοίνωσε η Attica Bank, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ).

Σήμερα, υπεγράφη στα γραφεία της τράπεζας η σχετική σύμβαση συνεργασίας με τον ΟΑΕΠ, που αφορά στη χρηματοδότηση ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Στις εξαγωγικές αυτές εταιρείες θα παρέχονται τα απαιτούμενα κεφάλαια κίνησης, ώστε να υλοποιούνται - ιδίως τη σημερινή χρονική περίοδο - χωρίς καθυστέρηση, τα εξαγωγικά τους σχέδια. Το πρόγραμμα αποτελεί συνδυασμό ασφάλισης και χρηματοδότησης, η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 80% της ονομαστικής αξίας του ασφαλισμένου από τον ΟΑΕΠ τιμολογίου, έναντι κινδύνου μη πληρωμής από τον κατά περίπτωση συνεργαζόμενο εμπορικό οίκο του εξωτερικού.

Η Attica Bank, μέσω του προγράμματος «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ», χρηματοδοτεί ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις με ανακυκλούμενο όριο έως 1.000.000 ευρώ ανά επιχείρηση. Η διάρκεια της χρηματοδότησης είναι έως 4 μήνες, με προνομιακό επιτόκιο.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί, όσον αφορά την εν λόγω χρηματοδότηση από την Attica Bank, ότι δεν απαιτείται εμπράγματη εξασφάλιση ή άλλη διασφάλιση, αλλά μόνο η εκχώρηση των τιμολογίων εξαγωγής, του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και η παράδοση του προϊόντος στον αλλοδαπό αγοραστή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤ



Σχολιασμένα