Attica Bank: Αισιοδοξία για την αύξηση κεφαλαίου

Καταγράφεται ενδιαφέρον από ξένα funds
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 10:35
UPD:10:36

Αισιοδοξία για την επιτυχία της αύξησης κεφαλαίου ύψους 434 εκατ. ευρώ διατύπωσε η διοίκηση της Attica Bank κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, καθώς ήδη καταγράφεται ενδιαφέρον από διεθνή επενδυτικά funds να συμμετάσχουν.

Προϋπόθεση, όπως τονίσθηκε, αποτελεί η επίτευξη συμφωνίας της χώρας με τους εταίρους προκειμένου να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα και το ρίσκο της χώρας.

Ο πρόεδρος της Attica Bank Γιάννης Γαμβρίλης επεσήμανε ότι η συμφωνία, αν και είναι κοινωνικά επώδυνη και πολιτικά δύσκολη, θα είναι λυτρωτική, καθώς θα βάζει τέλος στην αβεβαιότητα που τόσο καίρια έχει πλήξει τους τελευταίους μήνες τράπεζες και οικονομία.

Όσον αφορά στην ΑΜΚ, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υλοποιηθεί και θα σηματοδοτήσει νέα πορεία ανάπτυξης της τράπεζας. Διευκρίνισε ότι η διοίκηση αναζητά στρατηγικό εταίρο με βασικό κριτήριο, όχι να συμβάλει μόνο κεφάλαια ή να έχει βραχυπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, αλλά να είναι σε θέση να πλαισιώσει σε μακροπρόθεσμη και σταθερή βάση τον βασικό μέτοχο, το ΤΣΜΕΔΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤ



Σχολιασμένα