Chubu Electric: Συμφωνία εξαγοράς του project αερίου από τη Chevron

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2005 09:05

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά του project υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Chevron Corp., αντί του ποσού των 11 δισ. δολ. Αυστραλίας (8,1 δισ. δολ. ΗΠΑ), έκλεισε η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας της Ιαπωνίας, Chubu Electric Power Co., το venture Gorgon στη Δυτική Αυστραλία, με στόχο την αύξηση της προμήθειας καυσίμων.

Επίσης, η Chubu Electric, βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την αγορά μεριδίου στο project Chevron Australia, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η συμφωνία πωλήσεων αφορά 1,5 εκατ. μετρικούς τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως για τα επόμενα 25 χρόνια, με έναρξη το 2010.

Το συμβόλαιο είναι το δεύτερο για μερίδιο της Chevron από την Gorgon και υπερβαίνει τη συμφωνία του περασμένου μήνα για την πώληση 1,2 εκατ. τόνων ετησίως, αξίας 8 δισ. δολ., στην Tokyo Gas co., τη μεγαλύτερη διανομέα φυσικού αερίου της Ιαπωνίας. Η περιοχή Greater Gorgon, έχει περίπου το 1/4 των αποθεμάτων φυσικού αερίου της Αυστραλίας.

Η Chevron κατέχει το 50% του project Gorgon, η Royal Dutch Shell Plc και η Exxon Mobil Corp., κατέχουν από 25% η κάθε μία. Οι συνεργάτες σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα εργοστάσιο για την αξιοποίηση αερίου από τα την Gorgon και τις πηγές Jansz.

Oι ιδιοκτήτες του Gorgon πουλούν το δικό τους μερίδιο αερίου από το project. Η Shell συμφώνησε να φορτώνει υγροποιημένο φυσικό αέριο από το Gorgon τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια σε ένα σταθμό που κατασκευάστηκε στο Μεξικό.

Η Chubu Electric, δεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει καύσιμο από την Gorgon, ως εναλλακτική λύση στα τρέχοντα συμβόλαια προμηθειών, σύμφωνα με την εταιρεία. Η εταιρεία, εισάγει περίπου 8,85 εκατ. τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου από το Κατάρ, την Ινδονησία και την Αυστραλία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα