Χ.Α.: Οριακός τζίρος... μικρές διακυμάνσεις

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 10:44
UPD:10:45
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Νευρικό είναι το ξεκίνημα στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά για ακόμη μία ημέρα να παρακολουθεί τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, ενώ αποτιμά και τα αποτελέσματα των εισηγμένων για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ειδικότερα, στις 10:45, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,49% στις 630,73 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στο 1 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,35% στις 186,01 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,35% στις 219,29 μονάδες.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου από τις εισηγμένες, με την αγορά να επιχειρεί να «διαγνώσει» τις προοπτικές, αλλά και τις αντοχές, που έχει ο επιχειρηματικός κόσμος σε ένα δύσκολο και απαιτητικό μακροοικονομικό περιβάλλον.

Επίσης, για ακόμη μία φορά η αγορά «εισάγει» την διεθνή τάση, η οποία σήμερα είναι αρνητική, ενώ παρακολουθεί και τις πολιτικές διεργασίες που υπάρχουν ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Ήδη έχουν αρχίσει να διατυπώνονται τα πρώτα σενάρια για την επόμενη μέρα των εκλογών, ωστόσο μέχρι τώρα επιβεβαιώνεται ότι το τοπίο θα παραμείνει για αρκετές ημέρες ρευστό.

Στο ταμπλό τώρα, οι διακυμάνσεις είναι μικρές, ενώ η μεταβλητότητα πολύ έντονη. Ο ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή καταγράφουν κέρδη 1,2%, ενώ Εθνική και ΕΥΔΑΠ ακολουθούν με μικρή άνοδο.

Στον αντίποδα, η Eurobank και ο ΟΤΕ υποχωρούν σε ποσοστό άνω του 2%, με τη Μυτιληναίος, τη ΔΕΗ και τη Motor Oil να δέχονται επίσης πιέσεις. Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE 25.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα