Ζίγκλερ: Θέλουμε λογικό και ισορροπημένο κανονισμό για τα VLTs

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 18:00
UPD:18:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΠ, στην Λεωφόρο Κηφισού.

Την εκτίμηση ότι το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον θα επηρεάσει όλους τους τομές της οικονομίας, όπως και των τυχερών παιγνίων, εξέφρασε ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των επενδυτών – αναλυτών σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, ο Ζίγκλερ σημείωσε ότι τα capital controls επηρέασαν τα έσοδα, γεγονός που αποτυπώθηκε κυρίως τον Ιούλιο.

Πάντως, διαβεβαίωσε, οι επιπτώσεις των κεφαλαιακών περιορισμών είναι σαφώς ηπιότερες αυτή την περίοδο. Η εταιρία αντέδρασε έγκαιρα και αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν, τόσο για τους παίκτες και τους πράκτορές της, έσπευσε να διευκρινίσει ο Ζίγκλερ.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ τόνισε ότι μετά τις αναταράξεις του Ιουλίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η τάση είναι θετική και τα ποσά που δαπανούν οι παίκτες ανακάμπτουν σημαντικά.

Σχετικά με τις μηχανές τυχερών παιγνίων (VLTs), ο Ζίγκλερ εξήγησε ότι παραμένουμε απολύτως προσηλωμένοι στην επένδυσή μας και θα εξακολουθήσουμε να προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία ενός ορθολογικού και ισορροπημένου ρυθμιστικού πλαισίου.

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας στις αρμόδιες αρχές και αναμένουμε το συντομότερο δυνατό μία λύση που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και παράλληλα θα επιτρέπει την οικονομική βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας των VLTs, οδηγώντας στα προσδοκώμενα οφέλη και έσοδα για το δημόσιο» υποστήριξε.

Σημειώνεται ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα των VLTs του ΟΠΑΠ ανεστάλη τον περασμένο Ιούλιο, μετά την αιφνίδια αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας τους.

Εφόσον δεν υπάρξει λύση, κατέστησε σαφές, δεν θα πρέπει να υπάρξει αμφιβολία πως ο ΟΠΑΠ θα κινηθεί με όλα τα μέσα για τη διασφάλιση των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων της, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής σε διαιτητικό δικαστήριο, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Ο κύριος Ζίγκλερ επεσήμανε επίσης, ότι οι πρωτοφανείς περιορισμοί που έθεσε ο νέος κανονισμός της ΕΕΕΠ οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα από το προσδοκώμενο, διατηρώντας τους παίκτες στον παράνομο τζόγο.

Αυτό, αποσαφήνισε, σημαίνει ότι οι παίκτες παραμένουν εκτεθειμένοι σε όλους τους κινδύνους της παράνομης δραστηριότητας και το κράτος χάνει σημαντικότατα έσοδα.

Με το νέο όμως κανονισμό είναι αδύνατο να ξεκινήσει το project, εξήγησε, ενώ πρόσθεσε ότι θέλουμε έναν λογικό και ισορροπημένο κανονισμό που θα μας επιτρέψει να ξεκινήσουμε το project και θα δώσει στο κράτος σημαντικά δημόσια έσοδα και θέσεις εργασίας.

Το κράτος μόνο οφέλη θα έχει από την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου, συμπλήρωσε, ενώ κατέληξε ότι «όσο γρηγορότερα ξεκινήσουμε τόσο γρηγορότερα θα έρχονται νέα δημόσια έσοδα».
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα