Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά τη σηματοδότηση της Federal Reserve των ΗΠΑ, ότι ενδέχεται σύντομα να σταματήσει να αυξάνει τα βασικά επιτόκια δανεισμού, περιορίζοντας τις ανησυχίες, ότι το υψηλότερο κόστος δανεισμού, θα επηρεάσει αρνητικά τη ζήτηση διεθνώς. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co., οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των μετοχών των εξαγωγικών εταιρειών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, εκτός της Ιαπωνίας, ο οποίος αποτελείται από 600 και πλέον μετοχές, σημείωνε άνοδο 0,9%, φθάνοντας στις 291,28 μονάδες, στις 11:58' π.μ. στο Χονγκ Κονγκ, ανακάμπτοντας από τη χθεσινή κατά 1% υποχώρησή του. Οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας και των εταιρειών με καταναλωτικά αγαθά, σημείωναν τα υψηλότερα κέρδη.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές της Ιαπωνίας, λόγω εθνικής εορτής. Ο MSCI της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης και της Ιαπωνίας, υποχώρησε χθες από τα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών.

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Ινδονησία, τη Ν. Ζηλανδία, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες. Στη Ν. Κορέα ο Kospi, αναρριχήθηκε σε ποσοστό 2,1%, σημειώνοντας τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας.

Χθες στις ΗΠΑ, ο Standard & Poor's 500 σημείωσε άνοδο 0,5%, μετά τα πρακτικά της τελευταίας σύσκεψης των μελών της Fed, που έδειξαν ότι μερικοί κεντρικοί τραπεζίτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η αύξηση των επιτοκίων τράβηξε μακριά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα