Νίκας: Παρουσίαση σε θεσμικούς επενδυτές στη Φρανκφούρτη

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2005 12:11

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2005 η εταιρική παρουσίαση της Νίκας Α.Ε. στο πλαίσιο της ημερίδας German Equity Forum, Greek mid – cap firms, που διοργανώθηκε από το Deutsche Boerse στη Φρανκφούρτη.

Τις προοπτικές, τη στρατηγική και τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας παρουσίασαν ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Διονύσιος Ρόρρης και ο Οικονομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Βάνης. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν εκτενώς στη στρατηγική ανάπτυξη της Νίκα, στα θετικά αποτελέσματα της πρόσφατης

αναδιοργάνωσης της, στα θετικά και βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα της και στις προοπτικές εξέλιξης της.

Στρατηγική της Nίκας, όπως αναφέρθηκε, είναι να καταστεί η εταιρία ηγέτης στην αγορά επεξεργασίας κρέατος στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, προσφέροντας καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα στους καταναλωτές.

Ως προς την αναδιοργάνωση της Νίκας, παρουσιάστηκαν οι κύριοι άξονες της και συγκεκριμένα η εστίαση στην κύρια επιχειρηματική δραστηριότητά της, η ισχυροποίηση των εμπορικών σημάτων, ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων παραγωγής, η αναδιοργάνωση των δικτύων διανομής και πωλήσεων για την επέκταση της γεωγραφικής διείσδυσης της και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών καθώς και τη μείωση του κόστους.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι η εταιρεία προχώρησε στην πώληση μη λειτουργικών στοιχείων του ενεργητικού της, προκειμένου να αποκτήσει μία πιο ορθολογική δομή και παράλληλα να χρηματοδοτήσει με υγιή τρόπο την περαιτέρω ανάπτυξη της.

Οι στόχοι της Νίκας στα επόμενα δύο έτη (2006-2007) επικεντρώνονται στην επίτευξη οργανικής αύξησης των πωλήσεων με ρυθμό άνω του 10% ετησίως, μέσω της συνεχιζόμενης προσφοράς καινοτόμων προϊόντων, της ισχυρής υποστήριξης της επωνυμίας (brand) NIKAS, και της εστίασης στα προϊόντα επεξεργασίας κρέατος.

Σημαντικό ρόλο, όμως, αναμένεται να έχει και η ανάπτυξη μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων στις χώρες της Βαλκανικής. Βασική προτεραιότητα της διοίκησης αποτελεί η μείωση των σταθερών εξόδων καθώς και η περαιτέρω βελτίωση των ταμιακών ροών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα