Θάσος - Κόπηκε στα δύο το Φ/Γ Trizan

Σε εξέλιξη διαδικασία ναυαγιαιρεσίας
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2005 12:26
UPD:12:34

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χθες νωρίς το πρωί, η διαδικασία ναυαγιαιρεσίας του φορτηγού πλοίου (Φ/Γ) «Trizan», σημαίας Βόρειας Κορέας, που προσάραξε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, τριάντα μόλις μέτρα από την ακτή της Χρυσής Αμμουδιάς της Θάσου, ανάμεσα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ποταμιάς και στον παραδοσιακό οικισμό της Παναγίας.

Το φορτηγό πλοίο έχει κοπεί στη μέση με αποτέλεσμα να διαρρεύσει στη θάλασσα, μικρή ποσότητα υγρών καυσίμων ντίζελ, ενώ την ίδια ώρα, εκατοντάδες τόνοι βαμβακόσπορου ξεβράστηκαν κατά μήκος της ακτής. Η άντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές του πλοίου δεν έχει καταστεί δυνατή λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή.

Από τις ζημιές, προκλήθηκε σταδιακή βύθιση της γέφυρας και αποκολλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της πλώρης. Η ανάσυρση της γέφυρας αναμένεται να διαρκέσει τουλαχιστον μία εβδομάδα.

Την Πέμπτη το πρωί, δύτες έλεγξαν εξονυχιστικά τα ύφαλα του πλοίου, ενώ στην συνέχεια παρουσία του λιμενάρχη Καβάλας Αλέκου Ελευθερίου ξεκίνησε η διαδικασία ναυαγιαιρεσίας του πλοίου. Το μεσημέρι, πλωτά ρυμουλκά μαζί με τους δύτες περιέφραξαν ολόκληρο το πλοίο, μέχρι την ακτή ώστε να αποτρέψουν ενδεχόμενο διαρροής καυσίμων στη θάλασσα.

Σήμερα το μεσημέρι, ο πλοίαρχος και το εξαμελές πλήρωμα του φορτηγού πλοίου –οι οποίοι είχαν έγκαιρα απομακρυνθεί από το πλοίο με ελικόπτερο Super Puma- θα δώσουν κατάθεση στο Λιμεναρχείο.

Το «Trizan», είχε αποπλεύσει έμφορτο το πρωί της Τετάρτης με 1.657 τόνους βαμβακόσπορο από το λιμάνι του Πόρτο Λάγους για Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, κλίση λόγω εισροής υδάτων στα αμπάρια του, παρουσιάσε φορτηγό πλοίο που έχει κατασχεθεί και βρίσκεται στο μόλο της Δραπετσώνας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα