Η φορολογική μεταρρύθμιση «κλειδί» για την πορεία της οικονομίας

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2001 07:26
UPD:08:00

«Κλειδί» για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, χαρακτήρισε τη φορολογική μεταρρύθμιση ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας χθες σε συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ο υπουργός έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αύξηση της απασχόλησης, προανήγγειλε επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και την παροχή κινήτρων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και κάλεσε τους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες, κινούμενοι στην κατεύθυνση των συγχωνεύσεων. Για την Ολυμπιακή Αεροπορία ανέφερε ότι η ιδιωτικοποίησή της θα προχωρήσει με διαφάνεια.

Ουσιαστικές αποκρατικοποιήσεις και απελευθέρωση των αγορών, ζήτησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, λέγοντας ότι αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για μία δυναμική ανάπτυξη, ενώ σημείωσε ότι η κατεύθυνση προς την ΟΝΕ ήταν σωστή, αλλά το κράμα πολιτικής ήταν λάθος.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και χαρακτήρισε το 2002, χρονιά μεγάλης αβεβαιότητας.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας εκτίμησε ότι με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε θα αυξηθεί το ακαθάριστο έλλειμμα και το δημόσιο χρέος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα