Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2001 07:04
UPD:07:06

Απώλειες για τρίτη συνεχή ημέρα σημείωνε σήμερα ο δείκτης Topix, με τη μεγαλύτερη πτώση να εμφανίζει η μετοχή της Sony Corp. και άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ, καθώς μία απροσδόκητη μείωση των παραγγελιών, έδειξε ότι η ζήτηση των εν λόγω προϊόντων δεν φαίνεται να ανακάμπτει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αντιθέτως, άνοδο σημείωναν οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών και οι απώλειες κάποιων άλλων ήταν περιορισμένες, μετά την ανακοίνωση της Chugai Pharmaceutical Co., ότι η Roche Holding Inc. της Ευρώπης, πρόκειται να αποκτήσει το μεγαλύτερο μερίδιό της. Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο υποχωρούσε κατά 0,2% φθάνοντας στις 10.551,45 μονάδες.

Πτωτικά κατά 134,96 κινείτο και ο δείκτης Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χογκ Κογκ, για να διαμορφωθεί στις 11.649,96 μονάδες, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες του 0,4%. Απώλειες σημείωναν κυρίως οι μετοχές των τραπεζών.

Στο Χρηματιστήριο της Σεούλ ο δείκτης Kospi έχανε ποσοστό 3,38 μονάδων, φθάνοντας στις 665,39 μονάδες. Οπως έχει τονιστεί κατ'επανάληψη, ο Kospi είναι ο μοναδικός από τους λοιπούς των ασιατικών αγορών ο οποίος κινήθηκε ανοδικά από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο World Trade Center της Ν. Υόρκης, κερδίζοντας συνολικά ποσοστό 41%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα