Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2005 10:32
UPD:10:40

Praxis Χρηματιστηριακή: «Η σημερινή πρώτη ημέρα εφαρμογών των αλλαγών στις ώρες των συναλλαγών και στο διαχωρισμό των μετοχών http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/26/1124154.htm αναμένεται να έχει διερευνητικό χαρακτήρα γεγονός που αναμένουμε ότι θα οδηγήσει την αγορά στο να παρουσιάσει τάσεις συσσώρευσης».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος την Παρασκευή με μέτριους όγκους, χωρίς να καταφέρει για μία ακόμα φορά να κλείσει πάνω από το επίπεδο αντίστασης των 3.500 μονάδων, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα €198εκ. (-2%). Ο FTSE-20 έκλεισε ελαφρά χαμηλότερα (-0,16%) και ο FTSE-40 σχεδόν αμετάβλητος. Υπενθυμίζουμε ότι ο νέος κανονισμός του Χρηματιστηρίου ισχύει από σήμερα. Αναμένουμε η αγορά να συνεχίσει την σταθεροποίηση της στα τρέχοντα επίπεδα τιμών».

Sarros Χρηματιστηριακή: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε πτωτικά αν και μετοχές όπως της Alpha Bank και της Εμπορικής τράπεζας συγκράτησαν τις όποιες πιέσεις. Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων έχουν διαμορφώσει μέχρι σήμερα ένα θετικό κλίμα που κατά την γνώμη μας θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Μοναδικός αστάθμητος παράγοντας η συμπεριφορά μετοχών και επενδυτών για την από σήμερα εκκίνηση της Διεθνούς Αγοράς και του νέου ωραρίου στο Χ.Α.».

Euroxx: «H περιοχή των 3.500 μονάδων παρέμεινε το σημείο αναφορά των συνεδριάσεων της προηγούμενης εβδομάδος. Η αγορά φαίνεται να αποκτά μια βάση σε αυτά τα επίπεδα και απομένει να διαπιστωθεί η κατεύθυνση που θα πάρει. Τα καλά αποτελέσματα της Εθνικής την Παρασκευή δεν οδήγησαν τον τίτλο σε άνοδο, αλλά αντίθετα σε αξιόλογη υποχώρηση, και κατ’ επέκταση σε οριακή υποχώρηση το Γενικό Δείκτη.

»Απουσία σημαντικής ειδησεογραφίας και γενικότερων εξελίξεων, είναι πιθανό ότι η εβδομάδα θα ξεκινήσει στα ίδια επίπεδα περίπου της Παρασκευής. Σημειώνεται επίσης, το για ακόμα μια μέρα θετικό κλείσιμο των Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών αγορών την Παρασκευή, μια επιπρόσθετη ένδειξη του καλού κλίματος που επικρατεί στις διεθνείς χρηματαγορές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα