Dongfeng: 512 εκατ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή της

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2005 08:11

Η εταιρεία, που κατασκευάζει αυτοκίνητα Nissan, Honda και Citroen, πούλησε μετοχές προς 1,60 δολ. Χονγκ Κονγκ τη μία ή 9,1 φορές της πρόβλεψης των κερδών της το 2005, σύμφωνα με τους τραπεζίτες που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

ΠΟΣΟΝ 3,97 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (512 εκατ. δολ. ΗΠΑ) άντλησε από τη δημόσια εγγραφή της στο Χονγκ Κονγκ, η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, Dongfeng Motor Group Co., διαθέτοντας τις μετοχές της στο μέσον της κλίμακας τιμής, σύμφωνα με τραπεζίτες που γνωρίζουν το θέμα.

Η εταιρεία, που κατασκευάζει αυτοκίνητα Nissan, Honda και Citroen, πούλησε μετοχές προς 1,60 δολ. Χονγκ Κονγκ τη μία ή 9,1 φορές της πρόβλεψης των κερδών της το 2005, σύμφωνα με τους τραπεζίτες που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, όπως μετέδωσε το Bloomberg News. Οι μετοχές της Denway Motors Ltd., η οποία κατασκευάζει επιβατικά αυτοκίνητα της Honda στη νότια Κίνα, διαπραγματεύονται περίπου 9 φορές της πρόβλεψης των κερδών του 2005.

Οι εκπτώσεις και η αύξηση του ανταγωνισμού στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, ανάγκασαν την Dongfeng να καθυστερήσει την πώληση των μετοχών της κατά ένα έτος και να μειώσει το στόχο χρηματοδότησης στο ήμισυ. Τα περιθώρια κέρδους των 112 αυτοκινητοβιομηχανιών και εταιρειών παραγωγής μερών αυτοκινήτων στην Κίνα μειώθηκαν κατά το ήμισυ πέρυσι, στο 5%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης της χώρας.

Η δημόσια εγγραφή της Dongfeng, που είναι η έκτη εισαγωγή μεγάλης κινεζικής εταιρείας φέτος στο Χρηματιστήριο, είναι η πρώτη από αυτοκινητοβιομηχανία στο Χονγκ Κονγκ, από τον Δεκέμβριο του 2003, όταν η Great Wall Motor Co. άντλησε το ποσόν το 225 εκατ. δολ. ΗΠΑ. Συνολικά οι πωλήσεις κινεζικών μετοχών φέτος ανέρχεται σε 19,5 δισ. δολ. ΗΠΑ, με μεγαλύτερη τη δημόσια εγγραφή ύψους 9,2 δισ. δολ. της China Construction Bank Corp., της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας.

Η Dongfeng θα είναι η μεγαλύτερη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που οι μετοχές της θα διαπραγματευθούν εκτός της χώρας στις 7 Δεκεμβρίου στο Χονγκ Κονγκ.

Τα κέρδη της Dongfeng υποχώρησαν 11% στα 660 εκατ. γιουάν (82 εκατ. δολ. ΗΠΑ) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, καθώς το υψηλότερο κόστος των πρώτων υλών, περιόρισε τα περιθώρια κέρδους. Η αυτοκινητοβιομηχανία προβλέπει ότι τα καθαρά της κέρδη φέτος θα ανέλθουν σε τουλάχιστον 1,52 δισ. γιουάν ή 18,36 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με τα έγγραφα της διάθεσης των μετοχών. Η εταιρεία σχεδιάζει να καταβάλλει από 15% έως 20% των κερδών της σε μερίσματα το επόμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα