Βύθιση Φ/Γ πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Υπαρκτός ο κίνδυνος ρύπανσης
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2005 17:00

Φορτηγό πλοίο, σημαίας Β. Κορέας, βυθίστηκε χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Το φορτηγό πλοίο «Rei», βρίσκονταν πλαγιοδετημένο εδώ και τέσσερις μέρες στο παλιό λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, φορτώνοντας τούβλα για λιμάνι της Αλβανίας. Ξαφνικά χθες το απόγευμα, πήρε επικίνδυνη κλίση και μέρος του φορτίου του έπεσε στην προβλήτα και στη συνέχεια βυθίστηκε. Ο πλοίαρχός του και τα οκτώ μέλη του πληρώματος, όλοι αλλοδαποί, απομακρύνθηκαν έγκαιρα.

Οι αρχές του λιμανιού ανησυχούν για το ενδεχόμενο ρύπανσης σε περίπτωση που υπάρξει διαρροή καυσίμων από τις δεξαμενές του, κάτι που μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν συμβαίνει.

Και σήμερα δύτες ερεύνησαν το πλοίο και ασφάλισαν τις βαλβίδες των καυσίμων του πλοίου, ενώ περιμετρικά του ναυαγίου τοποθετήθηκαν τα ειδικά δίκτυα συγκέντρωσης καυσίμων και λαδιών. Συνεργεία απομάκρυναν τις ποσότητες πετρελαίου και λαδιού, καθώς και διάφορα αντικείμενα που ανέβηκαν στην επιφάνεια από το ναυάγιο, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για τυχόν διαρροή μεγάλων ποσοτήτων καυσίμων.

Στο σημείο που βυθίστηκε το «Rei», δεν εμποδίζει τον ελλιμενισμό των άλλων πλοίων τα οποία συνεχίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα τα δρομολόγιά τους, τόσο προς Κέρκυρα, όσο και για την Ιταλία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα