James Hardie: Συμφωνία για την καταβολή αποζημιώσεων

Στους Αυστραλούς για το θέμα του αμιάντου
Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2005 08:12

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την καταβολή αποζημιώσεων σε Αυστραλούς, οι οποίοι αρρώστησαν από τα προϊόντά της, υπέγραψε η James Hardie Industries NV, της οποίας τα υψηλόβαθμα στελέχη παραιτήθηκαν πέρυσι, μετά τις από τις έρευνες για το θέμα του αμιάντου. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της εταιρείας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει αρχική καταβολή 154 εκατ. δολ. Αυστραλίας σε ένα κεφάλαιο αποζημίωσης και ετήσιες εισφορές στο 35% της ρευστότητας για τουλάχιστον 40 χρόνια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της James Hardie.

Η τελική ολοκλήρωση της συμφωνίας με την κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας εξαρτάται από την έκπτωση φόρων της James Hardie στην καταβολή αποζημιώσεων και την απόσπαση έγκρισης από τους δανειστές και τους μετόχους. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της εταιρείας, καθώς η συμφωνία σηματοδότησε το τέλος της αντιδικίας δύο ετών με τα θύματα και τις ενώσεις, μετά τις αποκαλύψεις ότι η εταιρεία δεν χρηματοδότησε όσο έπρεπε το τραστ των αποζημιώσεων.

Οι μετοχές της James Hardie αναρριχήθηκαν σήμερα 45 σεντς, ποσοστό 5,4%, φθάνοντας στα 8,86 δολ. Αυστραλίας η μία στις 3:57 μ.μ. στο Σύδνεϋ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα