Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2005 10:33
UPD:10:35

Sarros Χρηματιστηριακή: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε πτωτικά χθες με τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου να είναι πρωταγωνιστές των πιέσεων. Δυστυχώς, αρνητικός πρωταγωνιστής για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι και το νέο σύστημα κλεισίματος των τιμών των μετοχών όπου υπάρχουν άγνωστες ακόμη παράμετροι που δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση το επενδυτικό κοινό. Για σήμερα παραμένουμε επιφυλακτικοί εκτός των παραπάνω και λόγω των διορθώσεων στις διεθνείς αγορές».

Egnatia Finance: «Οι επενδυτές φαίνονται απρόθυμοι να ανοιχτούν επιθετικά, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του έτους και μετά τα κέρδη 23,5% του γενικού δείκτη μέχρι σήμερα, ενώ χρειάζονται χρόνο να αφομοιώσουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου, καθώς και τα νέα μέτρα του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Επιπλέον, το ενδιαφέρον σήμερα αναμένεται να εστιαστεί αναμφίβολα στην απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια» http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/01/1126032.htm .

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες 1,58% χαμηλότερα, μη καταφέρνοντας να σπάσει το επίπεδο αντίστασης των 3.500 μονάδων, και με τον τζίρο να ανέρχεται στα €330εκ. (+45%). Το χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν οι ρευστοποιήσεις σε όλες τις κατηγορίες μετοχών σε συνδυασμό με αυξημένους όγκους… Ο νέος τρόπος υπολογισμού της τιμής κλεισίματος (δημοπρασία) δημιούργησε μία διαστρεβλωμένη εικόνα στις τιμές κλεισίματος. »Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για το εννιάμηνο αναμένουμε οι επενδυτές να αφομοιώσουν την απόδοση των εισηγμένων εταιρειών. Η αγορά πιθανότατα θα συνεχίσει τη σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών».

Emporiki Investment Bank: «Η επιφυλακτική στάση ενδέχεται να συνεχιστεί και στην σημερινή συνεδρίαση έπειτα από τις ρευστοποιήσεις που επικράτησαν στις διεθνείς αγορές. Αναμένουμε διατήρηση των πτωτικών τάσεων, με τον ΓΔ να κλείνει σε χαμηλότερα επίπεδα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα