Γ. Ντέισελμπλουμ: Θέλουμε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015 15:31
UPD:18:18

Δείτε τις δηλώσεις.

Η βιωσιμότητα του χρέους είναι ένα ζήτημα μείζονος ανησυχίας για το ΔΝΤ, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, το οποίο θα συνεδριάσει για την έγκριση του ελληνικού χρηματοδοτικού προγράματος.

Πρόσθεσε ότι το ζήτημα αυτό θα εξεταστεί τον Οκτώβριο, διότι, όπως είπε, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει βιωσιμότητα και τόνισε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι σημαντική για όλους. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είπε ότι η συνεδρίαση δεν θα είναι σύντομη, εξηγώντας ότι το μνημόνιο είναι ένα πολύ μεγάλο κείμενο, που περιλαμβάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις, και ως εκ τούτου θα υπάρξουν ερωτήσεις, θα υπάρξει κριτική, ενώ μπορεί να υπάρξουν και ζητήματα που θα χρήζουν διευκρινίσεων ή βελτιώσεων.

Ελπίζω ότι στο τέλος θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου δήλωσε ότι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας θα αποφασιστεί όταν το δημόσιο χρέος καταστεί βιώσιμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα