Punch: 4,6 δισ. δολ. για την εξαγορά της Spirit

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2005 12:35

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της Spirit Group Ltd., προς 2,68 δισ. λίρες Αγγλίας (4,6 δισ. δολ.), δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης παμπ της Βρετανίας, μετά τον διαχωρισμό τους το 2002, έκλεισε η Punch Taverns Plc.

Η Punch θα απορροφήσει 1,25 δισ. λίρες χρέους της Spirit, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Επίσης, δανείζεται χρήματα από τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Citigroup Inc. και πουλά ανταλλάξιμα ομόλογα και μετοχές. Η Punch αγοράζει την Spirit από την Texas Pacific Group, την Blackstone Group LP, την CVC Capital Partners Ltd. και την Merrill Lynch & Co.

Η Spirit, που εδρεύει στο Burton-on-Trent, της Αγγλίας έχει παντού στη χώρα παμπ, που παλαιότερα ανήκαν στην Allied Domecq Plc και τη ζυθοποιΐα Scottish & Newcastle Plc. Την εταιρεία άρχισαν να προσεγγίζουν το καλοκαίρι, σύμφωνα με δήλωση της επικεφαλής της, Karen Jones, τον Οκτώβριο. Με τον συνδυασμό των δραστηριοτήτων η εταιρεία θα έχει πλέον των 9.500 παμπ, υπερβαίνοντας την Enterprise Inns Plc, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου.

Η Punch και η Spirit δημιουργήθηκαν όταν η Punch Group χωρίστηκε σε δύο εταιρείες. Η Spirit το 2003 αγόρασε 1.400 παμπ από την Scottish & Newcastle, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης παμπ στην Αγγλία, όπως αναφέρεται στο Web site της.

Οι μετοχές της Punch, σημείωναν σήμερα άνοδο 25 πένες, 3%, φθάνοντας στις 855 πένες η μία στις 9:22' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Οι μετοχές έχουν σημειώσει άνοδο 24% μέσα στο 2005, αυξάνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα 2,16 δισ. λίρες Αγγλίας.

Η Spirit δέχθηκε τέσσερις προσφορές μετά τις 21 Νοεμβρίου, ημέρα που έληγε η προθεσμία για προσφορές, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Financial Times, στις 22/11, χωρίς όμως να αναφέρει από πού άντλησε την πληροφορία. Ο εκπρόσωπος της Punch, Matthew Smallwood αρνήθηκε να σχολιάσει τότε το δημοσίευμα και εκπρόσωπος της Spirit, που αρνήθηκε να δώσει το όνομά της, είχε πει ότι η εταιρεία δέχθηκε κάποιες προσφορές και ότι τις μελετούσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα