Carlsberg: Προσφέρει μερίδιο 11,9% στη Hite της Ν. Κορέας

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως μετέδωσε το Bloomberg
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2005 08:35

ΜΕΡΙΔΙΟ, αξίας περίπου 330 εκατ. δολ. στη ζυθοποιΐα της Ν. Κορέας, Hite Brewery Co., πουλά η έκτη μεγαλύτερη ζυθοποιΐα στον κόσμο, Carlsberg A/S, αξιοποιώντας το ράλι των μετοχών, καθώς επεκτείνεται στις αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν την εμπορική συναλλαγή, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η Carlsberg, που εδρεύει στη Δανία, προσέφερε μερίδιο 11,9% στην Hite, τη μεγαλύτερη ζυθοποιΐα της Ν. Κορέας, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η Lehman Brothers Inc., είπαν, πουλά αυτές τις μετοχές στην Hite που εδρεύει στη Σεούλ, για λογαριασμό πελάτη, που αρνήθηκε να πει το όνομά του.

Η Carlsberg αγοράζει μερίδια σε ζυθοποιϊες και παρακάμπτει τους προμηθευτές στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά μπύρας στον κόσμο, καθώς και στη Νοτιο-Ανατολική Ασία, για να αντιμετωπίσει τη μείωση της ζήτησης στη Δυτική Ευρώπη. Οι μετοχές της Hite το τελευταίο εξάμηνο έχουν σημειώσει άνοδο 50%, μετά τη συμφωνία της να καταβάλλει 3,4 δισ. δολ. για τον έλεγχο της Jinro Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας οινοπνευματωδών ποτών της Ν. Κορέας.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε η μοναδική χρηματιστηριακή στην πώληση των 2,276 εκατ. μετοχών στην Hite Brewery», είπε η Jackie Kestenbaum, εκπρόσωπος της Lehman στο Τόκυο.

Η Carlsberg, που παράγει και την μπύρα Tuborg, κατέχει 2,276 εκατ. μετοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία. Οι συγγενικές της εταιρείες κατέχουν μερίδιο 13%. Ο αντιπρόεδρος της Hite Brewery, Kim Jee Hyun, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα