Ιαπωνία: 9,6% η αύξηση των επενδύσεων το γ' τρίμηνο

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2005 07:07

ΜΕ τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα ενός έτους αυξήθηκαν οι επενδύσεις στην Ιαπωνίας, καθώς οι επιχειρηματίες του real estate μαζί με τους βιομηχάνους αύξηση τις επενδύσεις τους, καταδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να αυξήσει την κατά 1/ 3 οικονομική της πρόβλεψη για την ανάπτυξη.

Ο δείκτης των δαπανών αναρριχήθηκε 9,6% το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας στο Τόκυο, υψηλότερα από τον μέσο όρο του 6,8% που προέβλεπαν επτά οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκα από το Bloomberg News. Οι δαπάνες από τις εταιρείες, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 74%.

Εταιρείες, όπως η Mitsubishi Estate Co. ανακατασκευάζουν τις ιδιοκτησίες τους στο κεντρικό Τόκυο, όπου οι τιμές σταμάτησαν να υποχωρούν για πρώτη φορά μέσα σε μία δεκαετία. Οι βιομηχανίες, όπως η Toyota Motor Corp. επίσης επεκτείνονται για να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση για εξαγωγές, στηρίζοντας την οικονομίας που υποχώρησε το τρίτο τρίμηνο εξ αιτίας της χαλάρωσης των καταναλωτικών δαπανών.

Ο δείκτης Nikkei αναρριχήθηκε 0,5%, φθάνοντας στις 15.493,55 μονάδες στις 12:34' μ.μ. στ Τόκυο.

Οι επενδύσεις, εκτός του λογισμικού, αναρριχήθηκαν 10,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι πωλήσεις των εταιρειών που ρωτήθηκαν, σημείωσαν αύξηση 4,6% το τρίμηνο σε σύγκριση με πέρυσι. Τα προ φόρων κέρδη αναρριχήθηκαν 6,6% και με τον χαμηλότερα ρυθμό από το δεύτερο τρίμηνο του 2002, σύμφωνα με το υπουργείο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα