Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2005 07:01
UPD:08:03

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές του κλάδου της ενεργείας, μετά την αναρρίχηση της τιμής του αργού πετρελαίου, στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός. Οι μετοχές της Inpex Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου, της Ιαπωνίας και της PetroChina Co., σημείωναν κέρδη.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Honda Motor Co. και της Creative Technology Ltd., μετά την άνοδο του πετρελαίου που τόνωσε τις ανησυχίες, ότι το υψηλότερο κόστος των καυσίμων, θα περιορίσει τη ζήτηση των καταναλωτών από τις ΗΠΑ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 117,44 μονάδες, στη 1:05' μ.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης του κλάδου των εταιρειών ενεργείας, εμφάνισε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei, υποχώρησε 0,2%, φθάνοντας στις 15.513,75 μονάδες, τη στιγμή που ο Topix, κέρδιζε 0,2%.

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Κορέα, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη και την Κίνα, ενώ απώλειες σημείωναν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, αναρριχήθηκαν στα 60,80 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη. Το πετρέλαιο έκλεισε με άνοδο 1%, στα 59,91 δολ. το βαρέλι και στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 4 Νοεμβρίου. Στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, η τιμή του μαύρου χρυσού βρισκόταν στα 59,67 δολ. το βαρέλι και 37% υψηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα