Ταϊλάνδη: 2,2% η ανάπτυξη της οικονομίας το τρίμηνο

Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2005 07:34

ΜΕ ταχύτερο – των εκτιμήσεων – ρυθμό, κατά 2,2% αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο η οικονομία της Ταϊλάνδης, καθώς η παραγωγή ρυζιού ανέκαμψε και οι εταιρείες, όπως η εταιρεία τυποποίησης τόνου, Thai Union Frozen Products Pcl, αύξησε τις εξαγωγές της.

Η ανάπτυξη στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας αναπτύχθηκε με τον ίδιο ρυθμό του δευτέρου τριμήνου και πλέον των προβλέψεων των έξι οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι η ανάπτυξη θα είχε ρυθμό 1,5%.

Οι αγρότες στην Ταϊλάνδη, τη μεγαλύτερη εξαγωγό επεξεργασμένου ρυζιού στον κόσμο ευνοήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις μετά τις μεγαλύτερες ξηρασίες που υπέστη η οικονομία ύψους 164 δισ. δολ., για τουλάχιστον τρία χρόνια. Η εξέλιξη, ενδέχεται να βοηθήσει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού της χώρας Thaksin Shinawatra, να επιτύχει τη σημερινή πρόβλεψη για οικονομική ανάπτυξη σε ποσοστό 4,7% το 2005.

Στο Χρηματιστήριο, ο δείκτης SET σημείωσε σήμερα άνοδο 4,00 μονάδων, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στις 663,91 μονάδες στις 10:05' π.μ. μετά την υποχώρησή τους κατά τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις.

Το τρίτο τρίμηνο η αγροτική παραγωγή αναπτύχθηκε κατά 9% έναντι του δευτέρου τριμήνου μετά την αναθεωρημένο άνοδο 1,8% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα σημερινά επίσημα στοιχεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα