Συνάντηση Δημ. Σιούφα - Βίβιαν Ρέντινγκ

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2005 11:17

Με την επίτροπο για θέματα της Κοινωνίας της Πληροφορίας και Μέσων Επικοινωνίας Βίβιαν Ρέντινγκ συναντήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο ειδικός γραμματέας Ανταγωνιστικότητας κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε την επίτροπο για το κυβερνητικό έργο και, ειδικότερα, το νέο αναπτυξιακό νόμο, το νόμο αδειοδότησης των επιχειρήσεων, το νόμο για την μείωση των φορολογικών συντελεστών, το νόμο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, το νόμο για την εισαγωγή βιοκαυσίμων στις μεταφορές.

Επίσης κ. Σιούφας ενημέρωσε την κυρία Ρέντινγκ για την πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ) και τους ρυθμούς απορρόφησης, την υπογραφή της Συνθήκης της Ενεργειακής Κοινότητας, τα εγκαίνια κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκίας-Ελλάδας από τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κ. Καραμανλή και τον Τούρκο ομόλογό του κ. Τ. Ερντογάν, την υπογραφή της Συμφωνίας Ελλάδος-Ιταλίας για την κατασκευή φυσικού αερίου για τη διασύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας και για την υπογραφή πολιτικού Μνημονίου μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρωσίας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Μακρά συζήτηση έγινε για το Πρόγραμμα i-2010, που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούνιο 2006, για την Κοινωνία της Πληροφορίες και των Τηλεπικοινωνιών σχετικά με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών και της νέας γνώσης στη βιομηχανική πολιτική για την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, το Πρόγραμμα i-2010 δεν αφορά μόνο στην πολιτική των οπτικο-ακουστικών μέσων, αλλά στη διαχείριση και εφαρμογή νέων υπηρεσιών που είναι βασικές για την ανάπτυξη των οικονομιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα