Κυβερνητική: Μέτρα για όσους αποκτούν τρίτο παιδί

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2005 14:16

Δυο νομοσχέδια του υπουργείου Υγείας που αφορούν την φαρμακευτική πολιτική για την κατάργηση της λίστας φαρμάκων και μέτρα στήριξης των οικογενειών με τρία παιδιά, ενέκρινε κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Κυβερνητική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, σε όσους αποκτούν τρίτο παιδί θα καταβληθεί από 1/1/2006 εφάπαξ αφορολόγητο βοήθημα 2.000 ευρώ, ενώ θα μειωθεί σταδιακά το ειδικό τέλος ταξινόμησης για την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου. Για το 2006 ο ειδικός φόρος θα μειωθεί κατά 35%, για το 2007 κατά 70% και το 2008 θα υπάρχει πλήρης απαλλαγή.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, υπογράμμισε ότι υλοποιούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η παρούσα οικονομική συγκυρία και οι συνθήκες που επικρατούν, δεν επιτρέπουν την αυτόματη ένταξη σε καθεστώς πολύτεκνης οικογένειας των οικογενειών με τρία παιδιά.

Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι ήδη έχουν ληφθεί θεσμικά μέτρα από το υπουργείο Παιδείας για τις μετεγγραφές φοιτητών, από το υπουργείο Αμυνας για τη θητεία και από το υπουργείο Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές, ενώ υπογράμμισε ότι αργότερα εντός της ημέρας θα εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση για τα θεσμικά μέτρα που αφορούν και άλλα συναρμόδια υπουργεία.

Όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι έχει προβλεφθεί το ειδικό κονδύλι στον προϋπολογισμό και ευχαρίστησε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, καθώς, όπως είπε, μπορεί το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου στη Βουλή, να το υπερασπιστεί το υπουργείο Υγείας, αλλά σχεδόν όλα τα υπουργεία ήταν συναρμόδια και το υπουργείο Υγείας έπαιξε ουσιαστικά συντονιστικό ρόλο.

Κληθείς εξάλλου, να σχολιάσει τις καταγγελίες Παλαιοκρασσά, ο κ. Κακλαμάνης αρκέστηκε να δηλώσει: «Είμαι πολύ χαρούμενος με τη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και δεν ασχολούμαι με το θέμα».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την παροχή δωρεάν φαρμάκων για ανασφάλιστους και μετανάστες, ο υπουργός Υγείας είπε δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα και προκάλεσε τον πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ να προσκομίσει έστω και ένα παραστατικό, όπως είπε, που να δείχνει ότι ανασφάλιστος μετανάστης δεν πήρε φάρμακο για λοιμώδη νοσήματα.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα