Ράλι ευφορίας από ενθαρρυντικά στοιχεία

Υψηλό ρεκόρ τετραετίας και στην Ευρώπη
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2005 00:01
UPD:06:08

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ χαιρέτισαν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την ισχυρή παραγωγικότητα στις ΗΠΑ, πυροδοτώντας ράλι ευφορίας στη Wall Street, ενώ η Ευρώπη κατέρριψε νέο υψηλό ρεκόρ τετραετίας.

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κέρδισαν όλοι 1% στα αμερικανικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να βρίσκουν ενθαρρυντικές τις ισχυρές αναφορές για τις βιομηχανικές παραγγελίες και την επιχειρηματική παραγωγικότητα. Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA), κέρδισε συνολικά 21,85 μονάδες, ποσοστό 0,20%, φθάνοντας στις 10.856,86 μονάδες. Με άνοδο 3,12 μονάδων, ποσοστό 0,14%, έκλεισε ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq, φθάνοντας στις 2.260,76 μονάδες.

Τα κέρδη της χρηματιστηριακής αγοράς είναι τα τελευταία ενός ανοδικού κύματος που έχει εκδηλωθεί από το τέλος του Οκτωβρίου. Οι επενδυτές και οι εμπειρογνώμονες των εταιρειών αγαπούν την ισχυρή παραγωγική ανάπτυξη, από τότε που επιτρέπει στις εταιρείες να παράγουν περισσότερο, χωρίς να αυξάνονται οι τιμές.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές τερμάτισαν στο υψηλό ρεκόρ τετραετίας, ωθούμενες από ένα ημερήσιο χρηματιστηριακό ράλι των βρετανικών τραπεζών, μετά τη δημοσιοποίηση των προβλέψεων για την κερδοφορία της HBOS, της μεγαλύτερης στεγαστικής τράπεζας στη Βρετανία, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στη Φραγκφούρτη, ο DAX έκλεισε στις 5.300,85 μονάδες με κέρδη 0,65%, στο Παρίσι ο CAC έκλεισε στις 4.677,20 μονάδες με απόδοση 0,57% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.538,80 μονάδες υψηλότερα κατά 0,52%.

Οι δείκτες διεύρυναν τις αποδόσεις τους, μετά τη δημοσιοποίηση μίας έκθεσης που έδειξε ότι η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ αυξάνεται με τους πιο γρήγορους ρυθμούς της τελευταίας διετίας, ενώ το εργατικό κόστος σημειώνει πτώση.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκε η μετοχή της HBOS, η οποία ανέβηκε κατά 4,7%.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟY



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα