Περού: Μείωση 25% της παραγωγής φυσικού αερίου, μετά τη διαρροή

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2005 10:03

ΜΕΙΩΣΗ, κατά 1/4, σημείωσε η παραγωγή φυσικού αερίου του Περού των Νοέμβριο με το κλείσιμο μιας μονάδας στην Camisea για τέταρτο μήνα, μετά από διαρροή, σύμφωνα με την κρατική εταιρεία πετρελαίου, Perupertro.

H συνολική παραγωγή αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησε 7,2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, από τα χαμηλότερα επίπεδα 11 μηνών των 104.112 βαρελιών ημερησίως, καθώς η παραγωγή αερίου στην Camisea υποχώρησε στα 25.103 βαρέλια ημερησίως, από 32.707 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την Perupetro.

«Οι διαρροές δεν θα έπρεπε να είχαν σημειωθεί», είπε ο Gustavo Navarro, διευθυντής του τμήματος υδρογονανθράκων του υπουργείου Ενεργείας και Μεταλλείων, μιλώντας σήμερα προς τους ανταποκριτές ξένου Τύπου, στη Λίμα, συμπληρώνοντας: «Είμαστε όλοι χαμένοι εδώ. Οι εταιρείες, η χώρα, η περιφέρεια».

Οι εξαγωγές αερίου του Περού, έχουν τριπλασιαστεί από τον Αύγουστο του 2004, με την έναρξη λειτουργίας του project Camisea, ύψους 1,6 δισ. δολ., για το οποίο η κυβέρνηση έχει πει ότι μπορεί να καταστήσει ανεξάρτητη τη χώρα σε ενέργεια. Τη στιγμή που η παραγωγή του υγροποιημένου φυσικού αερίου υποχώρησε, η παραγωγή φυσικού αυξήθηκε κατά 1/3 στα 134,1 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως τον Νοέμβριο έναντι του Οκτωβρίου, όπως αναφέρεται σε ξεχωριστή ανακοίνωση, καθώς οι ξεχωριστοί αγωγοί της Camisea διπλασίασαν την παραγωγή στα 101,1 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα