ΔΕΚΟ: Αντίθετος και ο ΣΕΒ με το άρθρο 14 του ν/σχ

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2005 21:37

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, εξέφρασε την αντίθεση του για το άρθρο 14 του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ, που αφορά τις συλλογικές συμβάσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αν αλλάξει, τότε μπορεί να αποφύγουμε τις κοινωνικές αναταραχές».

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, καταργείται ο Οργανισμός Μεσολάβησης Διαιτησίας ενώ δίνεται η δυνατότητα στη κυβέρνηση, να προχωρήσει με νόμο σε αλλαγές, αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης.

«Συμφωνώ με τον οργανωτικό γραμματέα της ΓΣΕΕ ότι θα πρέπει να διαφυλάξουμε τις αρχές για τις εργασιακές σχέσεις. Η συγκεκριμένη περίπτωση του άρθρο 14 παράγραφος 3 δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Δεν είναι τρόπος αυτός αντιμετώπισης των εργασιακών σχέσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ενώ δήλωσε αντίθετος και στο να μην καταβάλλονται αποζημιώσεις στις διοικήσεις όταν παύονται.

Ο κ. Κυριακόπουλος πρότεινε επίσης να συσταθεί διακομματική επιτροπή για τον έλεγχο των ΔΕΚΟ, αντί της διυπουργικής.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος κάνοντας λόγο για αντισυνταγματικές ρυθμίσεις.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί αύριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα