Providence: Σχέδια εξαγοράς της Kabel Deutschland

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2005 08:14

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων για την ανάληψη του ελέγχου της Kabel Deutschland GmbH, του μεγαλύτερου καλωδιακού δικτύου της Γερμανίας, βρίσκεται η Providence Equity Partners Inc., διαχειρίστρια κεφαλαίου εξαγορών ύψους 4,25 δισ. δολ., σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Providence σχεδιάζει να αγοράσει μερίδια από την Goldman Sachs Group Inc. και την Apax Partners Worldwide LLP, με στόχο την αύξηση της συμμετοχής της στο περίπου 95%, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν από την επίτευξη μιας συμφωνίας. Η Providence, που εδρεύει στην ομώνυμη πόλη του Rhode Island, κατέχει σήμερα περίπου το 1/ 3 της εταιρείας. Η συμφωνία, ενδέχεται να επιτευχθεί το νωρίτερο μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η Apax, η Goldman και η Providence, αγόρασαν την Kabel Deutschland από την Deutsche Telekom AG το 2003 προς 1,73 δις ευρώ (2 δισ. δολ.). Η σημερινή συμφωνία αξιολογεί την εταιρεία στα περίπου 3,2 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Η Apax και η Goldman προχωρούν σε πώληση, μετά την περυσινή αποτυχία της Kabel Deutschland, να λάβει την έγκριση για την αγορά τριών περιφερειακών ανταγωνιστριών της.

Ο David Kamenetzky, εκπρόσωπος της Goldman στη Φραγκφούρτη και ο Roland Klein, εκπρόσωπος της Kabel Deutschland, αρνήθηκαν να σχολιάσου το θέμα. Η Siobhan Loftus, εκπρόσωπος της Apax στο Λονδίνο, επίσης δεν θέλησε να κάνει σχόλιο, όπως κα ο εκπρόσωπος της Providence, Andrew Cole.

Η Kabel Deutschland διαχειρίζεται δίκτυα σε 13 από τα 16 συνολικά ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας. Το τμήμα εξαγορών της Goldman και η Apax, που εδρεύει στο Λονδίνο, ενδέχεται να εισπράξουν τέσσερις φορές περισσότερο από την πώληση, έναντι της αρχικής τους επένδυσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η Kabel Deutschland, τα εξάμηνο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, είχε καθαρά κέρδη 17,3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 40,8 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της τον μήνα που πέρασε. Τα έσοδά της αυξήθηκαν 2,8% φθάνοντας στα 528 εκατ. ευρώ.

Χθες, η WirtschaftsWoche, ανακοίνωσε την πώληση, χωρίς να αναφέρει από πού πήρε την πληροφορία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα