Costco: Υψηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Μετά την υποχώρηση των τιμών της βενζίνης
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2005 13:51

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 12%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής των ΗΠΑ, Costco Wholesale Corp., αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών των καυσίμων, σε συνδυασμό με τις πωλήσεις τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες.

Τα καθαρά κέρδη τις 12 εβδομάδες που έληξαν στις 20 Νοεμβρίου, αναρριχήθηκαν στα 215,9 εκατ. δολ. ή 45 σεντς ανά μετοχή, από 193,2 εκατ. δολ. ή 40 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδά της σημείωσαν αύξηση 12%, φθάνοντας στα 12,9 δισ. δολάρια.

Η Costco ευνοήθηκε από την πολιτική της να αγοράζει ημερησίως βενζίνης τις ημέρες που οι τιμές υποχωρούσαν, επιτρέποντάς της να πουλά το καύσιμο λιγότερο από τις ανταγωνίστριές της. Η μεγαλύτερη διάθεση τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες, επίσης βοήθησε στην τόνωση των πωλήσεων, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι πωλήσεις ειδών όπως διαμαντένια δαχτυλίδια 1,5 καρατιού, προς 7.500 δολ. το ένα, βοήθησαν την εταιρεία να υπερβεί τις πωλήσεις των Sam's Club της Wal-Mart Stores Inc., πλέον των δύο ετών.

Οι μετοχές της Costco υποχωρούσαν 27 σεντς, φθάνοντας στα 49,35 δολ. η μία χθες στο Nasdaq. Συνολικά πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 2,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα