Πλαστικά Θράκης: Με 51% στην Pairis Pack

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2005 10:44

Στην απόκτηση του 35% της Pairis Pack αντί περίπου 857.000 ευρώ προχώρησε η Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας ΑΒΕΕ, θυγατρική της Πλαστικά Θράκης ΑΒΕΕ.

H Pairis Pack, με έδρα το Δήμο Θηβών του Νομού Βοιωτίας, δραστηριοποιείται στον κλάδο της άκαμπτης συσκευασίας και ειδικότερα στην παραγωγή προϊόντων συσκευασίας από διογκωμένη πολυστερίνη (EPS).

Παράλληλα, η Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας ΑΒΕΕ συμφώνησε να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 16% του μετοχικού κεφαλαίου της Pairis Pack S.A.μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας κατά το ποσό των περίπου 856.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το παραπάνω ποσό ενδέχεται να μειωθεί σύμφωνα με τους όρους της εν λόγω συμφωνίας, η οποία θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την εταιρεία Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας ΑΒΕΕ, με παραίτηση των παλαιών μετόχων και η οποία θα λάβει χώρα εντός του 2006. Κατόπιν της αύξησης αυτής, η εταιρεία Πλαστικά Θράκης Συσκευασίας ΑΒΕΕ θα κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Pairis Pack S.A..

Η Pairis Pack λειτουργεί από τα τέλη του 2004 ιδιόκτητες παραγωγικές εγκαταστάσεις στο δήμο Θηβών, ως αποτέλεσμα του επενδυτικού προγράμματος το οποίο υλοποίησε ύψους περίπου 5 εκ. ευρώ.

Η διοίκηση του Ομίλου Πλαστικά Θράκης, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, προέβη στην εν λόγω επιχειρηματική κίνηση στο πλαίσιο προώθησης της στρατηγικής της για περαιτέρω επέκταση και ενδυνάμωση της παρουσίας της στον κλάδο της άκαμπτης συσκευασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα