ΟΣΕ: Νέα δρομολόγια από 11 Δεκεμβρίου

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2005 12:57

Τα νέα δρομολόγια της περιόδου 2006, για όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ τίθενται σε ισχύ από την ερχόμενη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

Στα νέα δρομολόγια καθιερώνεται και δεύτερο ζεύγος Ιντερσίτι Εξπρές (ICityE) 56/57 (απογευματινό) μεταξύ Πειραιά - Θεσσαλονίκης - Πειραιά, πέραν του υπάρχοντος ζεύγους Ιντερσίτι Εξπρές (ICityE) 50/51.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδρομή στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα καλύπτεται σε χρόνο 4 ώρες και 15 λεπτά. Επίσης, επιτυγχάνεται χρόνος δρομολογίου μεταξύ Αθήνας - Αλεξανδρούπολης, με μετεπιβίβαση στη Θεσσαλονίκη, σε συνολικό χρόνο 9 ωρών.

Ωστόσο, όσον αφορά το δίκτυο της Πελοποννήσου, με την καθιέρωση των νέων δρομολογίων, οι επιβάτες, που θα μετακινούνται σε προορισμούς από και προς την Πελοπόννησο, θα εξυπηρετούνται με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο στη διαδρομή Αθήνα - Κόρινθος - Αθήνα και στο νέο επιβατικό σταθμό Κορίνθου θα μετεπιβιβάζονται στις αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ, με κατεύθυνση την Πελοπόννησο.

Ομως, οι διαδρομές Αγιοι Ανάργυροι - Κόρινθος (παλαιός σταθμός) - Πύργος και Αγιοι Ανάργυροι - Ισθμός - Λουτράκι και αντίστροφα, θα πραγματοποιούνται απευθείας και θα εξακολουθήσουν να έχουν σταθμό αφετηρίας και τέρματος το σταθμό Αγίων Αναργύρων.

Παράλληλα, λόγω έναρξης εργασιών στο δίκτυο της Πελοποννήσου και μέχρι αποπεράτωσής τους, οι διαδρομές Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Κόρινθος και Ναύπλιο - Κόρινθος - Ναύπλιο, θα εξυπηρετούνται με λεωφορεία που θα διαθέσει ο Οργανισμός.

Οσοι επιβάτες έχουν προαγοράσει τα εισιτήριά τους ή άλλους τίτλους μεταφοράς και δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν με βάση τις νέες ρυθμίσεις, θα τους επιστρέφεται ολόκληρο το αντίτιμο των εισιτηρίων. Σε περίπτωση, όμως, που επιθυμούν να ταξιδέψουν, θα τους επιστρέφεται το αντίτιμο των εισιτηρίων που αντιστοιχεί στη διαδρομή Αθήνας - Κορίνθου και αντίστροφα.

Το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται σχετικά, επικοινωνώντας με το Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών του ΟΣΕ στο τηλ. αριθμό 1110.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα