Αύξηση βιομηχανικής παραγωγής κατά 3,5% τον Οκτώβριο

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2005 13:04
UPD:13:08

Αύξηση κατά 3,5% σημείωσε τον Οκτώβριο, σε ετήσια βάση, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (ΕΣΥΕ).

Ο δείκτης παραγωγής ορυχείων - λατομείων παρουσίασε αύξηση κατά 1,7%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην αύξηση της παραγωγής εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων και στην αύξηση της παραγωγής εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη.

Ο δείκτης παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών ενισχύθηκε τον Οκτώβριο κατά 5,3%. Η αύξηση αυτή οφείλεται, κυρίως, στην αύξηση της παραγωγής των εξής επιμέρους κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, κατασκευή τελικών προϊόντων εκ μετάλλου και μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού.

Ο δείκτης παραγωγής ηλεκτρισμού - φυσικού αερίου - νερού παρουσίασε μείωση κατά 3,1%, η οποία οφείλεται κυρίως, στη μείωση της παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και στη μείωση της συλλογής καθαρισμού και διανομής νερού.

Στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε μείωση κατά 0,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Ο δείκτης παραγωγής Ορυχείων-Λατομείων παρουσίασε μείωση κατά 6,1%, ενώ ο δείκτης παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών υποχώρησε κατά

1,0% σε σχέση με το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου του 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα