Alltel: Διαχωρίζει τη σταθερή τηλεφωνία, συγχωνεύεται με τη Valor

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2005 13:55

ΣΧΕΔΙΑ διαχωρισμού του τμήματος σταθερής τηλεφωνίας και της συγχώνευσης με την Valor Communications Group Inc.. κάνει η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών σε τοπικό επίπεδο, των ΗΠΑ, Alltel Corp., σε μία εμπορική συναλλαγή ύψους 9,1 δισ. δολ., για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στη δραστηριότητα της κινητής τηλεφωνίας.

Οι μέτοχοι στη Valor θα κατέχουν το 15% της νέας εταιρείας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Valor, που εδρεύει στο Τέξας. Η Alltel, σχεδιάζει να αγοράσει ίδιες μετοχές αξίας 3 δισ. δολ., μετά τον διαχωρισμό της εταιρείας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

Η Alltel, που εδρεύει στο Little Rock, του Αρκάνσας των ΗΠΑ, αποποιείται τη δραστηριότητα των τοπικών τηλεφωνικών κλήσεων, όπου οι πωλήσεις μειώνονται, για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην επέκταση της δραστηριότητας κινητής τηλεφωνίας. Τα έσοδα της Alltel από τις τοπικές κλήσεις μειώθηκαν 2% το τρίτο τρίμηνο, τη στιγμή που τα έσοδά της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 30%.

Τον περασμένο μήνα, η Alltel είχε πει ότι θα αποφασίσει στα τέλη του έτους, εάν θα διαχωρίσει ή θα πουλήσει το τμήμα των τοπικών τηλεπικοινωνιών.

Οι μετοχές της Valor έχουν υποχωρήσει 18% από τον Φεβρουάριο, όταν η εταιρεία άντλησε 440,6 εκατ. δολ. κατά τη δημόσια εγγραφή της. Οι μετοχές της έκλεισαν χθες στα 12,24 δολ. η μία, κάτω από την τιμή των 15 δολ. η μία κατά τη δημόσια εγγραφή. Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου υπερδιπλασιάστηκαν στα 13,3 εκατ. δολ. σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Το εννεάμηνο του 2005 τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 18,9 εκατ. δολ., 25% χαμηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι.

Τα λειτουργικά της έσοδα ανήλθαν σε 127,9 εκατ. δολ. το τρίτο τρίμηνο, 1% υψηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα