ΣΕΒΕ: Να επιλυθούν τα ζητήματα τραπεζικών συναλλαγών σχετικά με την εφοδιαστική αλυσίδα

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015 17:53
UPD:18:08

Φωτογραφία αρχείου.

Την άμεση επίλυση των ζητημάτων σχετικά με τις τραπεζικές συναλλαγές που αφορούν την εφοδιαστική αλυσίδα, ζητά με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ).

«Είναι θετικό για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις ότι εξαιρούνται των απαγορεύσεων και περιοριστικών μέτρων όλα τα χρηματικά ποσά που εμβάζονται από το εξωτερικό, εφόσον μεταφέρονται εκ νέου σε λογαριασμό που τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί εκτός Ελλάδας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως εξηγείται, η σχετική τεκμηρίωση της συναλλαγής της εισροής κεφαλαίων από την αλλοδαπή και εκροής εκ νέου στην αλλοδαπή θα είναι ευθύνη του πιστωτικού ιδρύματος. Η παραπάνω διαδικασία θα πρέπει βέβαια άμεσα να αποσαφηνιστεί στις λεπτομέρειές της, συνεχίζει ο ΣΕΒΕ.

«Η εξαίρεση αυτή όμως δεν λύνει το πρόβλημα της διάρρηξης της εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς πολλές εξαγωγικές επιχειρήσεις αγοράζουν πρώτες και βοηθητικές ύλες και υλικά συσκευασίας από εισαγωγείς των προαναφερόμενων ειδών από το εξωτερικό» τονίζει εν συνεχεία.

Καταλήγοντας, ο ΣΕΒΕ προτείνει οι εισαγωγές πρώτων υλών να γίνονται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις έτσι ώστε να αποκατασταθεί και η εξαγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεών μας και να μην υπάρχουν αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα