Renault: Προς αναβολή των σχεδίων για παραγωγή στην Κίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2005 10:06

ΣΤΗΝ αναστολή των προσπαθειών της επί τρία χρόνια, να κατασκευάσει αυτοκίνητα στην Κίνα, ενδέχεται να προχωρήσει η δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία της Γαλλίας, Renault SA, καθώς η αύξηση του ανταγωνισμού και της παραγωγικής δυναμικότητας, βλάπτουν την κερδοφορία, σε συνδυασμό με τη μείωση των πωλήσεων, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το σχέδιο της εταιρείας, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Εκτός Ευρώπης, η Renault θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην επέκτασή της στην Ινδία και στον περιορισμό των ζημιών στην Βραζιλία, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή η απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί. Η Nissan Motor Co., που κατά 44% ανήκει στην Renault, ήδη κατασκευάζει οχήματα στην Κίνα.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της General Motors Corp., της Volkswagen AG και της Toyota Motor Corp., έχουν προσθέσει γραμμές παραγωγής στην Κίνα, την Τρίτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. Η Renault που προσπαθεί να μπει στην κινεζική αγορά από το 2002, υπέγραψε συμφωνία με την Dongfeng Motor Group Co., τον Ιούνιο του 2004, για την κατασκευή 300.000 αυτοκινήτων Megane και Logan ετησίως, στα βόρεια της χώρας. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάτι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα